Детоксикиращ гел Entero Zoo

Entero Zoo ще върне вашите любимци към живота
Диетичен ветеринарен препарат

EnteroZOO е иновативен чревен адсорбент (ентеросорбент). Използва се за детоксикация на организма при животните. По време на прехода през стомашно - чревния тракт, той се свързва с токсичните вещества, патогенните организми (бактерии, паразити) и алергените и ги извежда от организма чрез фекалиите. Entero ZOO е напълно безопасен, не се усвоява от организма. Може да се приема и от бременни, кърмещи и съвсем млади животни.
Кога се прилага?
 • При разстроено храносмилане
 • Инфекциозна диария
 • При интоксикация (патологично състояние на отравяне на организма)
 • Като противопаразитна терапия
 • При хронична чернодробна и бъбречна недостатъчност
 • Ускорява заздравяването на рани
 • При алергични заболявания
Как действа EnteroZOO?
 • Подобрява състоянието на животното при протичане на инфекциозна диария, отравяне и алергични заболявания
 • Бори се с хроничната диария 
 • Ускорява заздравяването на рани
 • Намалява вредното въздействие на лечението с антибиотици
 • Подобрява общото състояние и съпротивителните сили на животното
 • Първа помощ при отравяния: при първи признаци на отравяне, веднага му дайте двойна доза EnteroZoo и се обърнете към ветеринар. EnteroZOO поглъща токсичните вещества, с което осигурява първа помощ на животното!
 • EnteroZOO е ефективен при инфекциозна или хронична диария, разстройство на стомаха, гадене, загуба на апетит и подут корем, а така също, като част от лечението на бактериални инфекции и алергии.
 • EnteroZoo действа в храносмилателния тракт, в качеството си на селективен филтър, улавайки само вредните вещества - токсини, бактерии, вируси, паразити, алергени, без да докосва необходимите за организма на животното вещества!
 • EnteroZoo отстранява патогенните бактерии от стомашно-чревния тракт, с което способства за регулиране баланса на чревната микрофлора, която поддържа имунната система.
 • EnteroZOO може да се дава заедно с други препарати, като  препоръчания интервал между неговия прием и този на другите медикаменти е 1 час, за да не се понижава ефективността на лекарствените средства.
Стандартна доза, в зависимост от вида и теглото на животното:
(Ориентировъчното количество е следното: 1 чаена лъжица = 5 г = ½ саше, 1 чаена лъжица с връх = 10 г  = на съдържанието на  саше, 1 супена лъжица = 15 г = 1 и ½ саше. EnteroZOO не се просмуква в кръвта, затова не се безпокойте от предозиране при погрешно завишени дози)
Кучета и кученца с тегло до 4 кг – ½ чаена лъжица 1 - 3 пъти дневно, с тегло до 15 кг – 1 чаена лъжица 1 - 3 пъти дневно, с тегло от 15 до 50 кг – 1 чаена лъжица с връх 1 - 3 пъти дневно, с тегло над  50 кг – 1 супена лъжица 1 - 3 пъти дневно; вкарва се непосредствено в устата, или в смес с храната, или с лакомство, или като разтвор с вода в съответното количество, като се въвъде през устата с помощта на спринцовка или друг вид пластмасов шприц.
Котки и котенца с тегло до 2 кг – ½ чаена лъжица 1 - 3 пъти дневно, с тегло над 2 кг – 1 чаена лъжица с връх – 1 - 3 пъти дневно; вкарва се непосредствено в устата или в смес с храната, или като разтвор с вода в съответното количество, като се въвъде с помощта на спринцовка или друг вид пластмасов шприц.
Зайци, морски свинчета, порове, нутрии и подобни: ½ чаена лъжица – 1 - 3 пъти дневно, да се разтвори препарата в неголямо количество питейна вода, или да се въведе директно в устата с помощта на пластмасов шприц. 
Хамстери, мишки, плъхове  и подобни: 1/3 чаена лъжица 1 - 3 пъти дневно, размесва се препарата в неголямо количество питейна вода, или разтвора се въвежда в устата на животното с помощта на пластмасов шприц.
Екзотични птици: 1 чаена лъжица на ден, да се размеси в  100  мл питейна вода, като всеки ден  се приготвя нов разтвор.
Домашни птици: 1 супена лъжица 2 пъти дневно, като я разтворите в 1 л питейна вода.
Свине и прасенца, крави и телета, кози и козлета, овце и агнета, коне и кончета: 0,5 г на 1 кг  телесно тегло 3 пъти дневно, разтваря се в съответното количество вода, след което се вкарва посредством пластмасов шприц в устата на животното.
Остра диария
Първа доза – две стандартни еднократни дози, след това, еднократна доза след всяка дефекация. След прекратяване на диарията се препоръчва продължаване приемът на  EnteroZOO в течение на 5 дни със стандратни дози, според теглото на животното.
Тежко отравяне или интоксикация
Първа доза – две стандартни еднократни дози, след което, една стандартна доза на всеки час, в продължение на 24 часа. При проява на симптоми на отравяне веднага да се даде двойна доза EnteroZoo и да се потърси помощ от ветеринар. EnteroZOO поглъща токсичните вещества и по този начин осигурява на животното първа помощ при отравяне!
Профилактична детоксикация на организма
1 стандартна еднократна доза  3 пъти дневно в продължение на  10-14 дни.
Употреба върху кожата.
EnteroZOO може да се нанася върху кожата на животното при различни възпаления, екзема, алергични проявления, при рани от всякакъв произход. Нанесете върху поразения участък дебел слой от гела, който след изсъхването му, сам пада или животното го облизва. В тези случаи ние препоръчваме едновременно вътрешно и външно приемане на продукта.
Препоръки относно продължителността на употреба на препарата.
В случай на остро отравяне се препоръчва използването на EnteroZOO в продължение на  3 - 5 дни. При хронична интоксикация и алергични заболявания – 2 - 3 седмици.
Странични ефекти: не са известни
Да се съхранява при температура от 4° до 25° С.
Да не се замразява!

Състав: Polymethylsiloxan polyhydrat (methylkieselsaure - hydrogel) 60%, пречистена вода - 40%
Продукта не съдържа глутен и захар!   

Информация за специалисти
EnteroZoo е широко приложим в гастроентерологията, нефрологията, урологията, хирургията и травматологията.

ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ - селективно сорбира токсичните вещества, преди всичко тези, които увреждат лигавицата на храносмилателния тракт. При животни, страдащи от чревни инфекции, използването на EnteroZoo съкращава срока на лечение с 2-3 дни (температурата се нормализира още в първия ден от употребата). На 10-я до 12-я ден от приема на  EnteroZoo, нивото на креатинин и урея спадат, обновява се бикарбонатната система на кръвта и се подобрява работата на бъбреците.
НЕФРОЛОГИЯ, УРОЛОГИЯ - EnteroZoo регулира храносмилането и микробиоценозата. Помога да се очисти организма от продуктите на незавършения метаболизъм и токсичните вещества.
ХИРУРГИЯ, ТРАВМАТОЛОГИЯ - EnteroZoo способства за решаване на широк кръг от проблеми, свързани с бактериалните инфекции, метаболитните разстройства и разстройствата на храносмилането, които често съпровождат и влошават състоянието на животното при хирургични вмешателства. EnteroZoo може да се прилага, както върху неповредена кожа, така и директно върху рани, в случаи на травматично увреждане на тъканта, при изгаряния и хронични септични процеси. EnteroZoo може да се въвежда в лигавицата на урогениталната система и различни области на стомашно-чревния тракт.

Опаковка: туба 100 гр
Цена за 1 бр: – 33 лв.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Детоксикиращ гел Entero Zoo

 • 33.00лв.


Етикети: Детоксикиращ гел, Entero Zoo